Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 


ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:  τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας
            και Θρησκευμάτων


Θέτω υπόψη σας την από 28/11/07 ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου καθώς και το από 29/11/07 σχετικό Δελτίο Τύπου του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου.
Επιβάλλεται  το Υπουργείο να μελετήσει προσεκτικά τις σοβαρές καταγγελίες του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Εκπαιδευτικών της Α’ θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λέσβου, καθώς και  να ελέγξει την ασκούμενη από τον Περιφ. Δ/ντή Εκπαίδευσης πρακτική με προσωπικές επιθέσεις και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς κατά συναδέλφων του. Όλοι συμφωνούμε ότι ο εξαιρετικά ευαίσθητος χώρος της Εκπαίδευσης χρειάζεται νηφαλιότητα και καλή διάθεση απ’ όλους τους εμπλεκόμενους για να ξεπερασθούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που δυστυχώς δεν μπορεί να καλύψει ακόμη η Πολιτεία.
Υποδείξεις με αυταρχικό περιεχόμενο εκ μέρους αυτών που ορίσθηκαν να διοικήσουν την Εκπαίδευση, προφανώς για να απολαμβάνουν της εύνοιας των ανωτέρων τους, ασφαλώς και δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων και στην εξασφάλιση γόνιμων συνθηκών να εργασθεί αποδοτικά η εκπαιδευτική κοινότητα.
Τέλος καταθέτω και την από 30-11-07 επιστολή του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας  Εκπαίδευσης Λήμνου, σχετική με τις ελλείψεις σε προσωπικό και βιβλία στα σχολεία του ακριτικού νησιού.